Beslenme bebek ya da çocuğun var oluşunu sürdürebilmesi ve gelişebilmesi için gerekli faktörlerden biridir. Bu fiziksel gelişim için geçerli olduğu kadar zihinsel hatta sosyal gelişim içinde böyledir. Dolayısıyla bebeklik döneminden yetişkinlik dönemine kadar beslenme bebek ve çocukların gelişiminde çok önemli bir yere sahiptir.
Anne Sütü
Çocuğun ilk besini olan anne sütü, gerekli şartlar uygunsa, onun 6 ay boyunca da yegane yiyeceği ve içeceği olacaktır. Bununla da kalmayacak onu hastalıklardan koruyan aşısı ve annesi ile iletişim kurmasını sağlayan bir sosyal bağ unsuru da olacaktır. Bu satırlardan da anlaşılacağı üzere anne sütü çocuğun fiziksel, zihinsel ve hatta sosyal gelişimini temelden etkileyecek bir besindir. Bu sebeplerle bebeklerinizi anne sütünden mahrum bırakmayın!
Katı (Ek) Gıdalara Geçiş
Katı gıdalara geçiş bebeğin beslenme hayatında önemli bir kırılma noktasıdır. İlk 6 ay boyunca anne sütünden başka bir besin almayan bebek bu aydan sonra sadece anne sütü gelişimi için yeterli olmayacağından ek gıdalara başlamalıdır. Bu süreci ve detaylarını Blog sayfamızdaki yazılarımız ‘dan takip edebilirsiniz!
Dengeli Beslenme
İnsan yapısı gereği hem et hem de bitkilerle beslenebilen bir canlıdır ve insan vücudunun bu iki temel besin türüne de ihtiyacı vardır. Dolayısıyla en basit anlamda dengeli beslenme sebze, meyve gibi lif, şeker ve vitamin kaynakları ile et, tavuk ve balık gibi hayvansal proteinlerin hepsinden vücudun ihtiyacı kadar tüketilmesini ifade eder.